RigExpert TI-8

  • Gyártó: RigExpert

89.000Ft

Mennyiség:

A RigExpert TI-8 fónia, CW és digitális üzemmódokhoz tervezett USB csatlakozású eszköz, mely összeköti a számítógépet és az adó-vevőt.

A TI-8 adóvevőhöz történő csatlakoztatásához speciális kábelre van szükség. Szerencsére számos adó-vevő számára előre gyártott kábelek állnak rendelkezésre. 

Az interfész biztosítja:

Adóvevő audio interfész
Az analóg audio interfész az adó-vevő hangkimenetéhez (külső hangszóró csatlakozó vagy vonali kimenet) és az adó-vevő hang bemenetéhez (mikrofoncsatlakozóhoz vagy vonal bemenethez) kapcsolódik. Az audio interfész digitális üzemmómódokhoz, hangfelvételhez, valamint egyéb hasznos funkciókhoz (például a vett jelek szintjének mérése) való hozzáférést teszi lehetővé számítógépen keresztül. A bemenet (két csatorna) és a kimeneti hangerő szintjét potenciométerrel állítjuk be a készülék előlapján.

CAT interfész különböző adóvevő modellekhez.
A CAT (Computer Aided Transceiver) rendszer vezérli az adó-vevő frekvenciáját, működési módját és egyéb funkcióit számítógépes szoftver segítségével. Általában a modern adó-vevők soros (különböző jelszintű) kapcsolattal rendelkeznek, amely CAT interfészt biztosít. A RigExpert TI-8-ban a CAT interfész port COM portként kezelhető.

FSK kimenet
Az FSK (Frequency Shift Keying) a digitális üzenetek rádiófrekvenciás sugárzására (RTTY) . A legtöbb adó-vevő biztosítja az FSK modulátor funkciót, hogy az RTTY jel stabil és tiszta legyen. Különálló COM port van hozzárendelve az FSK kimenethez a RigExpert TI-8 használatakor.

PTT és CW kimeneti funkciók
Az adó-vevők PTT (Push To Talk) és CW (Continuous Wave) bemenetek segítségével engedélyezik az adó adásra és vételre kikapcsolását. A RigExpert TI-8-ban a PTT és a CW kimenetek egy külön COM port RTS és DTR vonalaihoz van hozzárendelve.

CW keyer
A WinKey.WinKey beépített RigExpert implementációja egy Morse billentyűzet, amelyet úgy terveztek, hogy a számítógép soros portjához csatlakozzon, és pontos billentyűzést biztosítson a Windows alapú rádióamatőr szoftverekből.

A WinKey számára külön virtuális COM portot hoztak létre.

Squelch bemenet
Bizonyos szoftvereknek, például az EchoLink, az interfészen egy squelch bemenetre van szüksége annak felderítésére, hogy a rádiócsatorna foglalt-e. A RigExpert TI-8-ban a squelch bemenet a PTT és CW kimenetek COM portjának DCD vonalához van hozzárendelve.


Az Ön IP címe: 3.238.130.97
Copyright © 2021 ELDO Kft.. Powered by Zen Cart
RigExpert termékek már magyarul is!