Szállítás és garancia

Fizetési és szállítási feltételek

A termékek árának és a kiválasztott szállítási mód, díjának kifizetése a kiválasztott fizetési módszerrel, vagy személyes átvétel esetén közvetlen befizetéssel történik.
Minden esetben figyeljen arra, hogy csak munkatársunkkal történt egyeztetés után fizessen!
A vásárlás azaz a megkötött szerződés írásban kötött szerződésnek minősül.
A szerződéskötés lehetséges nyelve: Magyar.
A vételár megérkezését követően a munkatársunkkal megbeszélt napon az áru kiszállításra kerül. Nagyobb termékek vásárlása esetén, előzetes egyeztetés alapján saját gépkocsival, házhoz is szállítjuk a terméket. Előre egyeztetett esetekben lehetőség van személyes átvételre és készpénzben történő fizetésre is.
Áruházunk olyan módszerrel épült, amely biztosítja, hogy véletlen kattintással sem megrendelést nem tud elküldeni, sem fizetési procedúrát nem tud befejezni. Minden fontos lépés, így a megrendelés elküldése és a fizetés is csak többszöri jóváhagyás után lehetséges. Ha ennek ellenére véletlenül küld el megrendelést, vagy utal át részünkre pénzt azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot!

Garancia

Az ELDO Kft által értékesített valamennyi termékre garanciát biztosítunk. Garancia helye az ELDO Kft telephelye. A garancia időtartama gyártónként eltérő lehet, de az új termékekere minimum 12 hónap. Amennyiben a vásárolt fogyasztási cikk minősége nem megfelelő, úgy a szavatossági illetőleg jótállási szabályok alapján érvényesítheti igényét. Panasztételt elfogadunk levélben, elektronikus úton illetve személyesen is. Az ehhez szükséges elérési adataink megtalálhatók a "Kapcsolat - Vevőszolgálat" menüpont alatt az információk ablakban. Panasztétel esetén a a fogyasztóvédelemrõl szóló 1997. évi CLV. törvény és az azt módosító 2012. évi LV. törvény előírásainak megfelelően járunk el. A kifogás érvényesítéséhez szükséges az ellenérték megfizetését igazoló bizonylat (számla, blokk), vagy a jótállási jegy, és maga a termék is. A fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet veszünk fel, amelyben rögzítjük: a fogyasztó nevét, címét, az áru megnevezését, vételárát, a vásárlás időpontját, a hiba bejelentésének időpontját, a hiba leírását, a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt, a kifogás rendezésének módját (ha ez eltér a fogyasztó igényétől, ezt meg is indokoljuk). A fogyasztó megkapja a felvett jegyzőkönyv másolatát. Amennyiben az igény teljesítéséről nem tudunk azonnal nyilatkozni, úgy három napon belül értesítjük álláspontunkról.
A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet (rendelet) alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg a vevőt internetes vásárlás esetén, és e jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatja. (Ezeket a kivételeket szintén a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet sorolja fel.)
Ennek értelmében Ön a vásárlástól számított 8 munkanapon belül jogosult indoklás nélkül visszaigényelni a termék árát.
Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén visszajuttatni az eladó részére, az eladó pedig köteles legkésőbb 30 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget visszatéríteni.
A vásárlói jogokról bővebb információ és néhány aktuális cikk itt olvasható.

Az online vásárlásokra vonatkozó fontosabb jogszabályok

A szolgáltatóra vonatkozó adatokról és az elektronikus szerződéskötés lépéseivel kapcsolatban az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény tartalmaz rendelkezéseket, az elállási jog gyakorlásának részletes feltételeit a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet szabályozza. Természetesen az internetes vásárlásokra is vonatkoznak a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény, illetve az azt módosító 2012. évi LV. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, illetve annak 2012 évi módosításainak rendelkezései.

Az Ön IP címe: 3.236.110.106
Copyright © 2021 ELDO Kft.. Powered by Zen Cart
RigExpert termékek már magyarul is!